25
feb
2019

Útikönyv – Kefalónia görög szigete

Ez a festői görög sziget egy lenyűgöző, masszív tájjal rendelkezik, buja zöld völgyekkel, gyönyörű strandokkal, öblökkel és bejáratokkal.

A Kefalóniában töltött nyaralás ugyanolyan nyugodt vagy energikus lehet, mint amennyit csak akar. Élvezheti a hosszú homokos strandokat, vagy töltheti napjait a szigetek hagyományos falvai, régészeti romok, velencei várak és Kefalonia légköri tőke látogatásával.

Forrás: Pixabay 

A vertikális sziklákkal körülvett Myrtos a sziget legnépszerűbb strandja, amely aranyos homok és kristálytiszta kék vizekkel rendelkezik. A kristálytiszta kék vízzel körülvett Kefalonia kiváló búvárkodási lehetőségeket kínál a kezdők és a tapasztalt búvárok számára.

A kerékpározás is nagyon népszerű a szigeten, csendes utakkal, hátsó utakkal és pályákkal. Élvezze a festői lovaglást a gyönyörű, érintetlen vidéken.

Bár a Kefalonia valójában egy meglehetősen nagy sziget, a vásárlási lehetőségei meglehetősen hasonlóak, bárhová is megy, a helyi termékek mindenhol eladásra kerülnek, és mindig nagyon népszerűek, olyan tárgyakkal, mint a Kefalonian „kakukkfű méz”, ezüst és arany ékszerek (változó minőség). és különféle borok. Kedvezményes ajánlatokat találhat az újság.

Egy tipikus mediterrán éghajlattal a Kefalonia hosszú, meleg napsütéses nyári és enyhe nedves télekkel rendelkezik. A nyáron gyakorlatilag esőmentes, naponta 12 órás napsütéssel és gyakran 30 ° C-os hőmérsékletgel. A tél nagy mennyiségű esőt lát, ahol a hőmérséklet 9 ° -kal alacsonyabb.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?